返回列表 回復 發帖
睇好多恐怖片, 都有靈體?鏡中出現?橋段, 搞到我夜晚成日都唔敢照鏡, 甚至視線刻意避開屋企?鏡!
你?會唔會同我一樣咁傻? 又或者你?or身邊?人有發生過同鏡有關?靈異事件? 有?話可以同大家分享?!  ^.^
檔案區相關檔案
科學與幽靈
瑞士研究報告聲稱鬼魂可能是大腦錯覺
長久以來,人們對於主流科學能否証明有「鬼」的存在一直爭論不休。有人認為科學家找不到証據沒有但不代表沒有,人類幾千年歷使,眾多的經歷個案的確叫人疑惑,到底世上有沒...
香港猛鬼學校達德學校
靈異電視節目 靈體騷擾實錄
據聞2007年香港有線電視攝製的靈異紀實節目《怪談》舉辦了一個名叫《不思議自由行》的真人騷(真人實境秀),節目公開招募對不可思議事件有濃厚興趣的觀眾成為「怪談攝...
香港娛樂圈猛鬼錄
娛圈10鬼故
農曆七月十四,鬼門關大開,娛樂圈屬偏門事業一種,鬼怪傳聞特別多,今日同你分享10個娛圈鬼故。 ...
靈異新聞
居民目擊UFO停華泰樓
華富邨1967年入伙時,因交通不便,加上有指該處在日佔時期曾為亂葬崗,申請入住居民不多。經政府播放《華富新邨》宣傳才吸引巿民入住。華富邨最令人津津樂道的還有靈異...
討論區相關主題
被附體者在驅魔儀式中顯露各種不同的激烈反抗.3段短片
[認真討論]西貢神秘三角
[認認真真討論]靈魂產生磁場﹖
【殘酷實錄】大和民族誓要奸盡世界民族婦女

照鏡

下面引用由真理2004/11/24 07:03pm 發表的內容:
突然諗番一件很詭異的事...
不知為什麼有時每當我凝視鏡子時...會覺得鏡子中的人不是我..而是一頭惡魔..在向我微笑..很可怕..之後我會有一陣子的恐懼..那是打從心底發出來的..之後很快又會忘記..
到底這是怎麼回事??
係咪心理作用咋? 每當我對住塊鏡開始有?不安時, 就會不停同自己講: "冇事?!冇事?!" 咁樣, 唔好自己嚇自己.

照鏡

下面引用由野蠻女2004/11/24 07:07pm 發表的內容:
如果我去toilet的時侯沒有開燈的時侯.
我就會很怕照鏡.因為真的怕會看到一些我不想看到的東西.
反而有開燈的時侯我就會照鏡阿.
所以我幾急都好, 夜晚去洗手間一定會開?燈先入去. 而去公共洗手間時, 無論係日頭定夜晚, 都會dup低頭唔望鏡, 快快趣洗完手就走.

照鏡

下面引用由lostmysoul302004/11/24 08:26pm 發表的內容: 仲有聽講唔好將塊鏡對住張床喎 <<< 有冇人聽過呀???
都有聽?風水師講過, 唔好擺床尾同床對上?天花板, 好似話剛起身時, 魂魄未齊, 好易被鏡中?鬼攝去魂魄咁話喎~

照鏡

下面引用由tribal52192004/11/29 00:58am 發表的內容:
有一次...我看著鏡子....眼睛看著鏡子裡ㄉ眼睛~突然.......我ㄉ臉變ㄌ另一ㄍ樣子...眼睛沒變...那ㄍ臉變成我另一種凶惡ㄉ臉...我回神時......嚇ㄌ一跳......剛那是誰阿~..怎麼那麼醜..............過幾天後.想?..
你當時是在甚麼時間照鏡的? 事後有沒有向些師傅請敎? 你現在應該很怕再照那面鏡子, 對吧?

照鏡

其實POST這話題的前一個禮拜, 看了韓片<<鬼鏡>>(又名<<照出冤靈 >>), 大家不怕的話可買隻VCD看看: http://www.mirrorghost.com/ http://www.starblvd.com/activity/IntoTheMirror/

照鏡

下面引用由mutsuki*2005/01/16 07:27pm 發表的內容:
我很害怕照鏡的說……
因為我是那些很容易看到的那些人……
而且家中洗手間的鏡很大大的,
特別在入黑後,我很害怕入洗手間。
mutsuki說很好容易見到那些 "朋友" , 請問有無一些有關 "照鏡" 的經歷?

照鏡

下面引用由online992005/02/11 08:36pm 發表的內容:
你們試下,望住塊鏡,眼定定唔好合埋望住你個樣,你會發現自己變得恐怖.不過,唔好試,因為會容易令自己產生幻覺.
又叫人試, 又叫人唔好試, 阿ON哥呀, 其實閣下呢個分享?目的係咩呢?
敢問閣下本身係咪試過?  係咪俾閣下自己副尊容嚇親?
"會容易令自己產生幻覺"--請問係咪有相關研究得知?結果呢?
定還是係閣下已經有幻覺產生......唔通閣下又叫人試又叫人唔好試, 就係閣下幻覺產生出來?後遺症?

照鏡

下面引用由rayrayxo2005/06/11 03:38am 發表的內容:
以前我仲有受到靈體纏擾的時候  我個樣是變?的  果時我係唔想照鏡而且好怕見到自己個樣的   原因係我照鏡的時候往往見到鏡中人不是太似我本身的樣子囉
那麼請問rayrayxo大人在鏡中看到的 "自己" 是怎樣的?  可以說多一點點嗎?