返回列表 回復 發帖

大家覺得香港最有深刻或轟動既自殺、殺人、鬧鬼新聞係咩???

下面引用由ninjamojo2006/09/06 00:05am 發表的內容:
那海報以人面眾生相彫刻為題,每個人扭疊在一起成合桃狀;
據稱,當晚意外發生,死者的數目和堆成一團的形狀,
跟那幅海報不謀而合,令大家議論紛紛了好一陣子;
說元旦慘劇早有先兆;
記得當年我逃過大難!話說當日晚上係朋友開 party,
佢住係銅鑼灣,當晚一大班人玩完食完無聊起嚟就打麻雀,
講好零食十ニ點要去蘭桂坊倒數,大約打到11:30都未打完,
但又打到興起唔願走,話打埋最後一圈就飛的去果邊玩,
後來大約 11:45~11:50 因為打麻雀又開咗電視好嘈,
所以熄咗,到咗終於打完啦咪開番電視 law.......
諗住睇吓直播蘭桂坊嘅熱鬧情形,點知一睇就見到慘劇發生,
依家諗番個心都好寒 ar..........!

管理員按:無意義回覆。

仲有一單係好多年前都幾出名,
就係新娘潭o既故事,經過係點我唔記得左....
唔知有無人記得呢?

有時跳樓的「聖地」真是好似有一樣。如我從前往的大廈就很多人跳過,我還遇到過一次,人家在那大廈跳樓。不知是風水,還是環境對人的心理做成影響,那麽愛到同一個地方跳樓。

仲有狐仙現身都無人講..當年好轟動架啵
唔講唔知..友愛咁多自殺案..好嚇人姐
鬧鬼新聞最轟動都係03年南固臺果單..

管理員按:無意義回覆。

美利樓同狐仙呀...我記得無記某個時事節目講果...
仲好似係7點幾播添...
(好想搵番果日果個節目...但係我連佢ge咩名都唔記得= =")