返回列表 回復 發帖

有冇人試過玩野玩出禍?

在中學時期,一般學生都愛玩筆仙,銀仙…
那些玩意小學時都已經玩過了!沒新意!那時的我對靈魂、鬼、神、UFO及宇宙最感興趣~
當時對鬼、魂…之類感興趣的有一位同學!而我和那同學也十分要好,像兄弟般。
有一日上科學堂因為阿Miss病了!就請來了鄧Sir代課!鄧Sir係我地另一科的老師,而佢係最講文主自由,最講多方面思考〈現時的公式教育,那年代佢最為前衛〉!佢話今曰唔教書,同大家講下另類課題!那課題就是心靈感應!
之後問了一些問題等……………..而最後做了一個實驗(由之前的問題帶出)兩人分成一組,大家嘗試在心中想出一個數字,嘗試只用精神作交流,看看能否讀出對方心中的數,(數字一定唔會太大啦!太大估到係神仙啦!係由1~9,都要9份1機會~並唔易嫁)!
唔知係咪同個同學Friend,佢話我估中,而佢真係估中了我心裡的號字!落堂後食飯我和那同學仍圍繞
那話題,數天之後,我又再跟那同學說那話題,重同佢講買了一本第六靈感控制法的書看,叫他今晚睡
覺想作我作為引導,而我就嘗試靈魂離體去找他並在第二日說感想!當晚我如常11:30睡覺,睡前再看看
那本書如何靈魂離體,之後我開始睡覺及跟指示做,那時矇矓之間發現自己由腳開始感覺漂起,直至到了肚腩位置心感不妙,一驚!那漂起感覺沉回下來!當時驚係因為心諗如果漂左出黎入唔返去咪死!
第二日回學校,那同學見到我即問我有冇試,點解感覺唔到你?我就張昨晚的事告訴他,之後如常上堂.
到了放學前兩堂,我見到那宗教主任陳sir入黎班房,之後鄧sir話陳sir揾我有事,叫我出去!那時我跟了陳
sir出去了後樓梯!佢話我昨晚給邪靈騷擾,要立即幫我驅魔,他叫我念耶和華和誠心禱告!而他手中拿着
聖經,在我頭上作法,大約半小時,陳sir話:暫時幫我張那邪靈趕走,但呢D邪靈會今晚再來找你,那時並不
用驚及念耶和華天賜我力量,張那些邪靈驅走,過了今晚就沒事!還命領我立即交出那邪書!(告發我之人你們都應該估到是誰吧!)
到了當晚,我忘記此事,很快就睡着了,不知睡了多久,人突然醒了,發覺全身動彈不得,望去床尾,發現了
一隻鼻勾勾,青面,陰陰咀笑,身體大小如8~9個月般的小孩!更發出陣陣尖笑聲~~~~~~~~~的妖怪!
當時好驚!重彈不得,叫又叫唔出(因為我瞓碌架床,阿爺阿嫲瞓o係下面,想叫醒佢地救我)我不知所措之際突然記
得陳sir叫我念經,那我合上眼念念念,不知多久,我偷偷望,發現一切回復平靜,嘗試動四肢,一個無情力
呯一聲撞到床板,嘈醒去阿爺阿嫲,重比阿爺鬧添!
呢個故事係叫人唔好咩都亂試亂玩,有D後果你係估唔到嫁!
(親身經歷第6篇)
[hidepoll]
檔案區相關檔案
大埔猛鬼橋
巴士司機親述 猛鬼橋載鬼乘客
CyberX會員happyfrank1於2004年曾不幸因腳傷要住醫院兩星期。在醫院認識了鄰床病人,他是一位巴士車長,這位巴士車長道出了一個關於大埔「猛鬼橋」的...
靈異新聞
英驚現神秘頭像 附詩句符號 遭隨處擺放
英國約克郡( Yorkshire)最近怪異事件頻傳,居民驚疑不定,因為區內先後出現13個人頭──雕像,這些石像看似雕工一致,但又個個不同面貌,石像到處放,差點就...
靈異新聞
首張UFO照 見證彗星險撞地球
這是128年前的照片,被指是世上第一張 UFO照片。科學家現在認為,這其實是地球避過滅世災劫的紀錄,相中的 UFO是一枚險些擊中地球、有滅絕恐龍威力的彗星。墨西...
靈異新聞
俄驚現「UFO」碎片
俄羅斯西伯利亞有 UFO碎片從天而降!?去年12月該地出現一個重200公斤的兩米高金屬桶(圖)。居民指金屬桶從天而降,俄羅斯有傳媒更形容是 UFO碎片。但俄羅斯...
討論區相關主題
[認真討論]霍震霆這個人唔知大家對佢有咩感覺呢?!
大家聽過養鬼仔未ar????[認真討論]
【傳聞中的翼龍人現身於'羅馬機場'.........
烏溪沙猛鬼渡假屋

有冇人試過玩野玩出禍?

那本書籍本人曾再回書局及最多3間找但找不到啊!
(自己找,沒有問書局的人)

有冇人試過玩野玩出禍?

下面引用由風之劍客2005/09/17 11:57pm 發表的內容:
有..我d fd玩過..
驚動哂全級..
個兩個女仔..有成兩星期..差唔多一個月冇返。
因乜事冇返先?係撞到D污糟嘢定係點先?講多D聽下丫

有冇人試過玩野玩出禍?

下面引用由hyc112005/10/10 07:10pm 發表的內容:
呢d同靈界接觸gei野咁無謂玩啦, 始終人鬼有別, 你搵佢or佢搵你都唔好, 大家係唔同世界咪幾好, 但係有d人就偏偏唔識死去玩乜仙物仙, 果D唔係仙黎架, 係遊魂野鬼黎架, 唔好以為佢講少少野你就當真啦, 佢講唔出你?..
呢D野都係細個至玩,大左都唔會玩!
其實玩呢D真係好無謂,大家都係唔玩好過玩lu!

有冇人試過玩野玩出禍?

下面引用由keira2005/12/09 08:48pm 發表的內容:
我沒有玩過,
以前中學時期lunch time的時候看到同學在玩"手仙",
一共有7~8個同學左右吧,
她們在學校的有蓋playground玩,
...
首先--->手仙我個人覺得太無稽,不可信,心理因數多D
筆仙又係,心理因數大於其它,而碟仙就話因為D靈體吃飯D飯係反轉
而隻碟反轉又可藏靈魂(靈體)...........
其實我都未玩過碟仙,但我覺得碟仙比較邪~~!!!
不玩為妙!!