返回列表 回復 發帖

你地有試過撞鬼既經歷嗎?

文字我既第二次經歷~~~
文字就係上個禮拜六發生~事緣當晚我玩到凌晨3-4點回回家~係返屋企途中,我係一個坑渠(四方形)大個隻 吐左一下口水,因為吸左好多二手煙個喉嚨頂唔順~~~
跟住怪事就黎啦~~再當我行多5步到啦~~我唔知係打定係咩~~應該係打既我估~一野打落我背脊到~當時既感覺係一下觸電既感覺咁架~跟住就成個背脊好寒同起哂雞皮~~咁當時仲未意識到係果d野~因為係第一次咁實在咁"奶"野~我令轉身想睇下咩整到我既時候~見到一個白暘係我隻眼面前旋走左~~跟住我果人都慌埋~~即刻轉身走啦~跟住就感覺到有野抆住我兩隻手臂~唔俾我走咁~咁我果時真係好驚唯有一邊爆粗鬧佢叫佢唔好攪我一邊係心唸"喃摩阿黎X"
又講對唔住~~跟住係咁"標"上樓`~一路都有d好怪既感覺好似有野望住我咁~跟住返到屋企就冇事啦~~唔知係咪屋企有觀音~即刻個人冇咁寒同冇左果d感覺~ .  p.s不過撞野既時候我都帶密蠟 藍棈靈~一塊玉~一塊觀音既pendant)
不過之後到而架都冇咩問題~~~  頭頭一次咁真實既感覺~~嚇死我= =
檔案區相關檔案
香港警界鬼故系列
鬼船執勤俾鬼責 任達華父親船上殉職
香港水警於60年代末曾經發生過一宗警員失常殺死同袍的兇案,自此該船被稱為「鬼船」,於船上執勤的警員常常遇到靈異事件。 1969年3月24日,一艘編號 MD29...
靈異新聞
爪哇鬼面舞
印尼大地震,發生在爪哇的日惹,許多民房都震塌了,只有一座佛寺古蹟卻完好無缺。印尼是一個神秘的國家,連地名都如此獵奇:爪哇、加里曼丹、蘇門答臘,太多的森林,遮天蔽...
靈異新聞
UFO頻現內地 專家:外星人或造訪
對於短短一個月,疑似不明飛行物( UFO)頻頻出現在內地多個城市,中科院紫金山天文台研究員、著名的 UFO研究專家王思潮教授大膽預言:明後年可能會有重大的 UF...
英國猛鬼檔案
爺爺看鬼相 驚見自己年輕魅影
詭異!英國一個爺爺拍家庭照,發現照片中有個魅影,在百葉窗後窺視,定睛一看,那魅影竟然是自己42年前結婚的模樣。自己年輕時的「鬼魂」超時空探望自己?老爺爺又驚又百...
討論區相關主題
工作經歷
見鬼了
有關星期一 (9/12) 深夜恐佈熱線嘉賓「重案組黃 s...
有十萬人(次)的註冊會員數目了!!!

呃....= =+
你身上帶左咁多護身符都奶野?!

係丫= =~~
都唔知點解~~可能果日黑仔@@"
但係呢次我都係頭頭身第一次試過咁~~

小妹諗係個 "朋友" 想教訓你唔好隨地吐口水~
你仲爆粗鬧佢...你而家冇事真係執番身彩!

咁搞笑ge你- -又爆粗又講對唔住...
我小學去camp個陣好似俾鬼敲門- -
第2日我地開門見到道門有白色手指印係度....

講真~果時真係慌哂架果人~~又唔想俾佢知你驚~~咁咪爆粗~叫佢唔好攪我~~跟住自己都知可能係篤口水吐親佢~所以咪say sorry~不過好彩之後到而家都冇咩事~~
不過今次係第一次俾呢d野接觸到~個種感覺好唔知點講~
我再之前一次就發生係好耐之前我係一間寄宿中學到讀書咁當時我讀中四記得果晚我讀書讀到12:00因為第二日考試(咁宿舍高中可以溫書溫到12:00)初中10:00就要訓~咁我溫完書去刷牙訓教啦~~係刷牙既時候我眼尾見到有隻紅色野係對面學校飄過黎....= =
p.s果間學校都好多鬼故下架~~

我自己有養,泰國乃東南亞最大的佛教國家,本人亦在19歲開始有此信仰,希望大家可從現在開始認識。
我自己有養鬼仔,算不算

下面引用由鬼仔祺2005/03/11 06:22pm 發表的內容:
我自己有養泰國乃東南亞最大的佛教國家,本人亦在19歲開始有此信仰,希望大家可從現在開始認識。
我自己有養鬼仔,算不算
嘩~~~養鬼仔???
好邪架啵!!
要好小心....如果唔係就.....
咁係未用自己d血黎養架??

你有沒有喝酒?有沒有得罪「人」?事後有沒有再到現場看?
如你有有喝酒,我懷疑你只是把人當鬼。如果你有得罪「人」,是時候檢討一下自己。請回到現場看,看看會不會有先人的靈位之類,可能當日醉了沒看到?

當日係冇飲酒的= ="~
養鬼仔?!~~~~咁平時會有什麼特別嗎?