返回列表 回復 發帖

有冇搞錯! 又借基督徒名義搵錢!!!!

明明就係叫人做保險, 關係咪基督徒咩事?
唔通掛住基督徒名義就可以令佢地良心好過d咩?
好心佢地要做保險就光明正大d去做啦!
唔好丟我地基督徒既架!!!!
(想睇得清楚d, 就click幅圖放大黎睇~)
http://photo.share-moment.com/diary/user_folder/13925/ab0/ab1/200511131391.jpg
檔案區相關檔案
靈異新聞
易名藝術團體 北角診所聚會 淫亂邪教香港...
【本報訊】因強姦多名女信徒而被捕的南韓攝理主鄭明析,月前在南韓被判囚六年。不過,他領導的異端邪未有從此消失,反而在港不斷變身收,落地生根。本報追查發現,攝理在港...
英國猛鬼檔案
靈媒小兄妹與10鬼魂做朋友
英國38歲母親比林頓不怕家中鬼魂橫行,更以子女天賦「通靈」能力為傲,稱他們多次撞鬼並與至少10個靈體「結為朋友」,包括已逝世的祖母、一對美國夫婦及一個小女孩,鬼...
靈異新聞
英驚現神秘頭像 附詩句符號 遭隨處擺放
英國約克郡( Yorkshire)最近怪異事件頻傳,居民驚疑不定,因為區內先後出現13個人頭──雕像,這些石像看似雕工一致,但又個個不同面貌,石像到處放,差點就...
靈異新聞
40年前邁出人類一大步之後 登月英雄的個...
「個人一小步,人類一大步。」40年前的今天,即1969年7月20日,美國太空人杭思朗( Neil Armstrong)成為首個踏足月球的人,為人類宇宙探索歷史寫...
討論區相關主題
[引文轉貼]方舟子的反基督教言論
媽媽於七月十四的經歷
基督逝於日本嗎?
唉,請問那裡有骨庫位存骨灰?

下面引用由TinaWater2005/11/13 00:12am 發表的內容:
明明就係叫人做保險, 關係咪基督徒咩事?
唔通掛住基督徒名義就可以令佢地良心好過d咩?
好心佢地要做保險就光明正大d去做啦!
唔好丟我地基督徒既架!!!!
...
有無原始網頁個link?有點看不明白!!

下面引用由ezratse2005/11/13 00:16am 發表的內容:
有無原始網頁個link?有點看不明白!!
我冇留record...
但成篇招聘廣告就係咁, 明明叫人做保險從業員 (即係好聽d叫 "financial planner"), 但就又擺基督徒名義黎招聘!

會不會是基督徒團體請Accountant呢?
有一個理財人員管理資金,應該不是問題吧?
不知道,沒有詳細資料,不宜妄下判斷。

下面引用由我的天我的歌2005/11/13 02:45am 發表的內容:
會不會是基督徒團體請Accountant呢?
有一個理財人員管理資金,應該不是問題吧?
不知道,沒有詳細資料,不宜妄下判斷。
你究竟知唔知 "financial planner" 係咩職業?
唔知既就打開recruit或者招職或者上jobsdb, 求其搵間請financial planner既公司去見工, 你就會知!

用聖經教導來sell保險?還是第一次聽到, 仲要係christian team, 有leader專門教導有關連經文使用技巧? 是否摩西在出埃及紀第x章中提到xxxxxxxx說明保障未來和下一代生活是主的教導.....還是馬太福音第y章提到耶穌所施行的神蹟其實是我今日sell你的product有關?
又幾fresh喎~~果然係同主的事工有關~~~
但一定不會是一面sell保,一面宣教, 君有無試過去starbuck買咖啡時有人同你講聖經? 然後招牌下掛上"基督徒主理" ?
亦絕不會是為罪犯/有需要人士提供一個就業機會, 入職要求已經說明
上次基督徒主理搬運公司, 今次來個基督徒主理保險從業員,下次會否是.......

好出o羊... 我見過有D請人廣告指明基基優先添,十足十D黑店,此教派形像非常邪門,少接觸為之上策!!!!!