返回列表 回復 發帖

怨靈纏身....

呢件事係發生o係我家姐身上,幾年前佢因婚外情令到男方既老婆攬住D仔女自殺,亦因為呢個意外佢地分開左,而我家姐一直都好內咎...但果一年裡面,我家姐既情緒越黎越壞,變得好憂鬱成日想尋死,又性情大變,平時溫柔既佢變得暴躁同粗魯....開初我地屋企人都以為佢係對果件事有心結而導致有抑鬱症,曾經有諗過帶佢去睇醫生,但見佢有時同平時一樣,有時變左另一個人,終於有次佢返黎屋企我忍唔住問佢(佢搬左出去住),但佢望一望大門,然後拉我入房同我講門外有"人"好惡o甘望住佢,之後我再追問佢時,佢先面青青o甘同我講出面果個係個女人,仲要唔只一日,已經跟左佢好耐,有次沖涼時佢感覺到"佢"坐左o係馬桶度望住佢,又試過等車時突然失神,然後有把女聲同佢講"跳出去啦,跳左出去就咩煩惱都冇晒架喇"家姐迷迷糊糊o甘行前左一步,好彩有人即刻拉住佢(以為佢想自殺)佢先醒返好驚o甘望住條馬路;而佢黎我屋企既時候佢話o係lift入面時,lift入面一個人都冇,但佢感覺到有人貼住佢後面,感覺好凍好接近....o係佢同我講既時候佢話"佢"o係門外等緊佢出黎,因為我屋企有觀音有地主所以"佢"入唔到黎....果日之後我屋企人叫佢返黎屋企住,跟住我亞媽幫佢求左道符,之後我家姐都冇再有果種感覺,亦變返好似以前o甘溫柔.但到左今年年頭,佢陪我去過香港仔之後,(搭巴士經過墳場)佢再次被果D野纏住,仲要跟到返公司,成日o係公司樓梯既二三樓徘廻...好得人驚,因為我都感覺到,但冇佢o甘強烈,我地再揾返之前果個師父幫忙,但佢話係同一個"人",佢怨氣太重,所以會繼續纏住佢,我想問有冇人可以幫到佢呀?
檔案區相關檔案
靈異新聞
瀑布灣浮屍案 水鬼隊搜證
【本報訊】內地遊客被發現伏屍香港仔瀑布灣水潭案件,由於他在前一天於海洋公園遊覽期間離奇失蹤,警方無法解釋他如何會來到三公里之外的瀑布灣,並上身赤裸浮屍水潭,昨晨...
靈異照片檔案
莫斯科地鐵拍到女鬼照
午夜坐巴士或地鐵的靈異故事,人人都聽過,但故事說得多陰森嚇人,都不及親眼目擊那般驚嚇。俄羅斯莫斯科一直流傳一個地鐵鬼故事,說得言之鑿鑿,沒想到有人竟然拍到故事中...
靈異新聞
將軍澳死亡路口又撞翻校巴 去年釀19死傷...
【本報訊】將軍澳去年底發生兩巴相撞釀成兩死17傷慘劇現場,昨日再發生「翻版」車禍。一輛滿載學童的校巴在駛出十字路口時,遭一部從旁衝出的空載旅遊巴攔腰猛撼,校巴被...
靈異新聞
死亡短訊寄母 男子跳樓不治
【本報訊】兩名同患有情緒病的男女,昨在六個小時內先後跳樓死亡;其中居住在北角的男子尋死前,曾發「死亡短訊」予母親,惜雙親熟睡未能發覺,他登上大廈天台躍下重傷不治...
討論區相關主題
有趣的冷知識
{真人真事}小時候不恐怖的不尋常經歷
[原創文章]咁樣唔知算唔算問米呢?
[原創]承諾和約定..捨一取一

怨靈纏身....

下面引用由熊貓珊珊2005/07/02 08:27pm 發表的內容:
呢件事係發生o係我家姐身上,幾年前佢因婚外情令到男方既老婆攬住D仔女自殺,亦因為呢個意外佢地分開左,而我家姐一直都好內咎...但果一年裡面,我家姐既情緒越黎越壞,變得好憂鬱成日想尋死,又性情大變,平時溫柔既?..
似層相識的感覺,同其他故事有好多共通點,
你姐姐都好辛苦,其實她有機會好番,但為何
又再遇上呢?好奇怪喎!若果如此,無論她怎
避,也是躲不過的.祇有找番前度男友來化解.

怨靈纏身....

嗯嗯~同上~如果在系伍得都呒计噶啦~稳劲D嘅师夫打散距囉~~

怨靈纏身....

佢而家揾唔返佢以前男友,因為果個男人避佢避得好徹底............

怨靈纏身....

試下同佢超渡一下及在佢的墓前懺悔,平時做多一點好事卻是重點

怨靈纏身....

其實見到"佢"既唔係我,係我家姐,我只係feel到"佢",亦試過有幾次差D比"佢"推落樓梯...我本身帶住D開左光既水晶,所以比較冇事,但我家姐有時仲o係公司臨放工前好強烈o甘feel到"佢"o係二三樓徘廻,眼神好惡o甘望住我公司門口,好似o係度等緊佢o甘,搞到我家姐唔敢走,要等到我同其他同事先一齊走~但每次行到果層都好凍.....睇住我家姐既身體越黎越差(突然檢查到個子宮有事...)佢又唔想我地做得太絕...其實可唔可以同"佢"傾條件呢?

怨靈纏身....

你對基督教會唔會好反感? 如果唔反感的話, 我可以比多些資料你.

怨靈纏身....

超渡左拒啦,果个人其实都好可怜咖

怨靈纏身....

點講都係男人衰........(雖則我都係男

怨靈纏身....

下面引用由熊貓珊珊2005/07/02 08:27pm 發表的內容:
呢件事係發生o係我家姐身上,幾年前佢因婚外情令到男方既老婆攬住D仔女自殺,亦因為呢個意外佢地分開左,而我家姐一直都好內咎...但果一年裡面,我家姐既情緒越黎越壞,變得好憂鬱成日想尋死,又性情大變,平時溫柔既?..
都唔關你家姐事~
邊度有人叫男方既老婆攬住D仔女自殺wor