返回列表 回復 發帖

*某電台的節目女鬼叫?

在某電台的節目中...
竟出現了一把不知明的女聲在叫...
那是什麼聲?
有傳聞自此節目中的主持不敢再在此節目講鬼...
是真是假?
那留待大家聽聽吧!
在0:30出現第一次...
0:45-0:47出現第二次...
檔案區相關檔案
美國猛鬼檔案
提前搬往華盛頓讓女兒上學 奧巴馬住猛鬼酒...
美國候任總統奧巴馬( Barack Obama)本月20日宣誓就職,但為了讓愛女準時在下周一上學,一家人決定提前搬到首都華盛頓,明天(周日)將入住五星級酒店 H...
英國猛鬼檔案
英國人鬼話連篇見鬼撞鬼被鬼性侵犯
英國有鬼魂專家發表報告,指英國人過去25年來鬼話連篇,報稱見鬼個案高達968宗,當中又以約克郡最猛鬼,經常發生見鬼或鬼上身情況。曾研究超自然案例的范索普,在《惡...
打麻雀靈異事件
[會員驚歷]太子麻雀會遇鬼掩眼
麻雀是在中國源遠流長的一種民間玩意,北方人稱為麻將,據說這種玩意與中國人傳統信仰有著很大的關係,麻雀中的每一只牌都含有掌管水上人家之命運的含意,及每隻麻雀都帶有...
大埔猛鬼橋
50年代山洪意外後多車禍 鬼召客車到粉嶺
1955年8月28日在大埔「猛鬼橋」發生洪水暴發衝走學童的慘劇,奪去28人的性命,「猛鬼橋」的名字因此為人熟識。此處常常傳出鬧鬼傳聞,其中在1967年9月19日...
討論區相關主題
**神秘失蹤 44年**
令人不寒而慄的死亡之地
[原創]【05年12月 ,兩棲人形生物闖民居.跟蹤鱷魚人...
順天(天權樓)旁通往秀茂坪道長斜樓梯的高跟鞋紅衫鬼小姐

某電台的節目女鬼叫?

點解我聽到果把女聲好似係呻吟聲黎既.......

某電台的節目女鬼叫?

但我覺得好似係background music~

某電台的節目女鬼叫?

係唔係?!
第一聲是 " 唔唔 " ( "唔" 是歪音)
第二聲是 " 唔唔呀 "

第一次聽沒有留意, 聽不到
第二次聽到 d "唔唔" 聲
第三次再聽, 真係有 d " 唔唔 " 聲  
唔知真定假呢?! (笑)
PS : 我記得在好多年前(不記得那年), 收聽某電台講鬼故(男女主持), 都有類似以上情況, 印像中是有位老女人聽眾與主持人對話到尾聲時段, 突然多了把不知明的女聲"嗚嗚...嗚嗚..."出現, 當時意為自己聽錯! 細心再聽真係有怪聲(好大聲吓). 翌日, 返學問同學仔有沒有聽到, 同學仔回覆是聽唔到!!

某電台的節目女鬼叫?

我也覺得好似係background music

某電台的節目女鬼叫?

看來我應把這題目作一個投票!
因為很多人都不認為這是鬼叫吧!

某電台的節目女鬼叫?

在下都覺得唔似一d background sound effect 囉
在下聽o左幾次
第一次有聲唔係好明顯
第二次有聲就明顯好多!
好明顯第二兩次d聲出現的時候
講果個(打電話果個)係"疾"o左一"疾"o架
在下覺得可能係佢聽到一d聲所以會咁樣

某電台的節目女鬼叫?

下面引用由死神天使2005/06/26 05:23pm 發表的內容:
在下都覺得唔似一d background sound effect 囉
在下聽o左幾次
第一次有聲唔係好明顯
第二次有聲就明顯好多!
...
我同你一樣,
都覺得唔似 background sound effect
下面引用由死神天使2005/06/26 05:23pm 發表的內容:
「好明顯第二兩次d聲出現的時候
講果個(打電話果個)係"疾"o左一"疾"o架
在下覺得可能係佢聽到一d聲所以會咁樣」
但我覺得呢度似個人換氣...罷

某電台的節目女鬼叫?

我都聽到好明顯一把高音o既聲,但唔係太似background music,因為我有聽開個節目

某電台的節目女鬼叫?

我覺得唔係好似sound effect,但係會唔會係另一面個電話電話所發出架?